Rakennemallissa tavoitellaan maankäytön ja muun kehittämisen kautta elinvoimaista seutua, joka rohkeasti rakentaa omaa tulevaisuuttaan. Kehittyvinä mahdollisuuksina hankkeessa on tunnistettu mm. seuraavia mahdollisuuksia:

Luonto- ja kulttuurimatkailu

Pohjoinen Keski-Suomi on tunnettu erityisesti lukuisista järvistään. Alueen kaunis ja monipuolinen luonto ja kulttuurikohteet tarjoaa kansainvälisille ja kotimaisille matkailijoille unohtumattomia elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Luonto- ja kulttuurimatkailussa on vielä paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia.

Tapahtuma- ja kohtaamispaikat

Pohjoisessa Keski-Suomessa on useita paikkansa vakiinnuttaneita tapahtumia, kuten Musiikin Aika Viitasaarella sekä yleisurheilun Juhannuskisat Saarijärvellä. Lisäksi alueella on useita teattereita ja muita paikallisesti merkittäviä kulttuuri- ja kohtaamispaikkoja. Tapahtumien ympärille voidaan rakentaa viipymää ja uusia palveluja.

Puhdas lähiruoka

Pohjoisen Keski-Suomen maisemia hallitsevat metsien ja järvien ohella laajat peltoalueet, jossa maatalous on läsnä ihmisten arjessa. Alueella on suurta potentiaalia lähiruoan tuotannossa ja sen paikallisessa jalostamisessa. Lähiruoka on kasvava trendi ekologisuuden ja puhtauden vaatimusten yhä lisääntyessä.

Logistiikan palvelukeskus

Pohjoinen Keski-Suomi sijaitsee logistisessa solmukohdassa maantiekuljetusten näkökulmasta. Alueen läpi kulkee päivittäin satoja raskaanliikenteen ajoneuvoja, jotka tarvitsevat erilaisia huolto-, korjaus ja henkilöpalveluja. Monipuolisille logistiikan palvelukeskuksille on alueella mahdollisuuksia ja kysyntää.

e-sport

Pohjoisen Keski-Suomen kunnissa on monipuoliset harjoittelu- ja harrastusmahdollisuudet eSport -urheilun harjoitteluun ja harrastamiseen. Harjoittelun mahdollistavat kattava valokuitu ja rauhallinen ja luonnonläheinen ympäristö sekä toimivat majoitus- ja tapahtumatilat.

Tutustu teemoihin lisää seuraavien linkkien kautta:

Biotalouden edelläkävijä

Lue lisää

Pohjoisen Keski-Suomen saavutettavuus

Pohjoisesta Keski-Suomesta on hyvä saavutettavuus joka puolelle maakuntaa. Saavutettavuus onkin yksi maakunnan vetovoimatekijöistä, sillä Suomen tiekuljetusten päävirroista valtatie 4 (Viitasaari / Pihtipudas) ja valtatie 13 ( Saarijärvi / Karstula / Kyyjärvi) kulkevat Pohjoisen Keski-Suomen halki.…

Lue lisää