Pohjoinen Keski-Suomi on vilkas logistiikkakuljetusten solmu, valtateiden 4 ja 13 halkoessa aluetta. Logistiikan palvelutarve huomioiden Pohjoisen Keski-Suomen alueella on kysyntää logistiikkakuljetuksia palveleville huolto-, korjaus-, varastointi- ja muille palveluille.

Tulevaisuuden kokonaisvaltainen logistiikan palvelukeskus tarjoaisi raskaanliikenteen kuljettajille turvallisen pysäköintialueen, jonka yhteydessä on ravitsemuspalveluita, lepo- ja virkistäytymistiloja sekä pyörillä liikkuva raskaan kaluston huolto- ja korjauspalvelu. Logistiikkakeskuksen yhteyteen voisi sijoittua muita ajoneuvoliikenteen palveluja, tuotantotiloja ja myyntiä. Logistiikkakeskus toimisi pysähdyspaikkana myös muulle ohikulkuliikenteelle.

Pohjoisen Keski-Suomen nykyiset raskaanliikeenteen pysähtymisalueet ja liikennemäärät.

Pohjoisen Keski-Suomen nuorten näkemyksiä 8K rakennemallin teemakartoista

Pohjoisen Keski-Suomen kuntien lukion maantieteenopiskelijat ja nuorisovaltuustot tutustuivat keväällä 2019 8K rakennemallityön teemakarttaesityksiin ja arvioivat teemakarttoja erityisesti omaa kuntaa ajatellen mm. seuraavista näkökulmista: kuntatalous ja kilpailukyky palveluverkko ja saavutettavuus elinkeinoelämän kehittämisedellytykset asuminen ja sen vetovoima…

Lue lisää

Matkailusta elinvoimaa

 

Lue lisää