Elektroninen urheilu eli eSport on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Suomessa eSport on saavuttanut monipuolista teknistä osaamista: pelaajia, tapahtumajärjestämistä, oheistoiminnan organisointia ja yritysten mukaan tuloa. Vielä Suomen merkittävyys kansainvälisellä tasolla ei ole kovin vahva, mutta Suomi on pieni eSportin kasvajamaa, joka on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Kehittyäkseen Suomen tulisi pystyä valmentamaan omia pelaajia ja estää näin pelaajien karkaaminen ulkomaisiin joukkueisiin.

Pohjoisen Keski-Suomen kattava ja koko ajan kehittyvä valokuituverkko mahdollistaa eSport -toiminnan alueella. Lähipalvelut ja luonnonläheisyys takaavat myös viihtyisän ja rauhoittavan harjoitteluympäristön pelaajille. Pohjoisella Keski-Suomella on potentiaalia kasvaa Suomen eSport harjoittelun keskukseksi.

eSport -urheilun yhteyteen rakennettavat harjoitus-, majoitus ja muut fasiliteetit toimivat myös muiden lajien ja matkailijoiden kohteena ja virkistäytymisympäristönä. Harjoittelukeskukseen voidaan yhdistää myös luonnonläheisiä oppimisympäristöjä.

Lähde: eurheilu.com, 08/2018 <https://eurheilu.com/blogit/e-urheilujoukkueen-valmentamisesta-suomessa/>

esport mahdollisuudet

Elektroninen urheilu eli eSport on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Suomessa eSport on saavuttanut monipuolista teknistä osaamista: pelaajia, tapahtumajärjestämistä, oheistoiminnan organisointia ja yritysten mukaan tuloa. Vielä Suomen merkittävyys kansainvälisellä tasolla ei ole kovin vahva, mutta Suomi on…

Lue lisää

Pohjoisen Keski-Suomen tulevaisuuden mahdollisuudet

Rakennemallissa tavoitellaan maankäytön ja muun kehittämisen kautta elinvoimaista seutua, joka rohkeasti rakentaa omaa tulevaisuuttaan. Kehittyvinä mahdollisuuksina hankkeessa on tunnistettu mm. seuraavia mahdollisuuksia: Luonto- ja kulttuurimatkailu Pohjoinen Keski-Suomi on tunnettu erityisesti lukuisista järvistään. Alueen kaunis ja…

Lue lisää