Elektroninen urheilu eli eSport on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Suomessa eSport on saavuttanut monipuolista teknistä osaamista: pelaajia, tapahtumajärjestämistä, oheistoiminnan organisointia ja yritysten mukaan tuloa. Vielä Suomen merkittävyys kansainvälisellä tasolla ei ole kovin vahva, mutta Suomi on pieni eSportin kasvajamaa, joka on saavuttanut kansainvälistä menestystä. Kehittyäkseen Suomen tulisi pystyä valmentamaan omia pelaajia ja estää näin pelaajien karkaaminen ulkomaisiin joukkueisiin.

Pohjoisen Keski-Suomen kattava ja koko ajan kehittyvä valokuituverkko mahdollistaa eSport -toiminnan alueella. Lähipalvelut ja luonnonläheisyys takaavat myös viihtyisän ja rauhoittavan harjoitteluympäristön pelaajille. Pohjoisella Keski-Suomella on potentiaalia kasvaa Suomen eSport harjoittelun keskukseksi.

eSport -urheilun yhteyteen rakennettavat harjoitus-, majoitus ja muut fasiliteetit toimivat myös muiden lajien ja matkailijoiden kohteena ja virkistäytymisympäristönä. Harjoittelukeskukseen voidaan yhdistää myös luonnonläheisiä oppimisympäristöjä.

Lähde: eurheilu.com, 08/2018 <https://eurheilu.com/blogit/e-urheilujoukkueen-valmentamisesta-suomessa/>

Luonto- ja kulttuurimatkailu

Suomen luonto on matkailumme tärkeimpiä vetovoimatekijöitä. Pohjoinen Keski-Suomen alueella on useita luonto- ja kulttuurimatkailun vetovoimatekijöitä kuten alueen kansallispuistot (Kinnulan alueella sijaitseva Salamajärven kansallispuisto ja Saarijärvellä sijaitseva Pyhähäkin kansallispuisto), sekä kulttuuriympäristöt ja -maisemat. Alueella on myös…

Lue lisää

Tapahtuma- ja kohtaamispaikat

Pohjoinen Keski-Suomi on pullollaan mm. erilaisia urheilu, musiikki ja kulttuuritapahtumia, joissa käy niin paikallisia asukkaita, loma-asukkaita kuin matkailijoitakin. Kuntien alueella on lisäksi erittäin vahva teatteriharrastuksen kulttuuri, joka houkuttelee alueelle myös paljon matkailijoita. Teattereita Pohjoisen Keski-Suomen…

Lue lisää